Kategoriarkiv: Julklappar

Roliga julklappar – ett säkert val!

Det är inte alltid lätt att hitta julklappar, man måste veta vad personen vill ha och vad den redan har för att slippa besvikelse på julafton… Presentkort är en lösning, det är dock lite tråkigt och fantasilöst. Ett annat alternativ är att ge bort en upplevelsepresent eller en rolig pryl i julklapp, det är något de allra flesta uppskattar.

Roliga julklappar, som du t.ex. hittar på roligajulklappar.se, passar kanske framför allt till något yngre personer, mellan låt säga 10 – 30 år. Till roliga julklappar hör teknikprylar och andra små ”gadgets” som drönare, polaroidkameror, små robotar och liknande.

För äldre personer är upplevelser ofta en bättre julklapp. Upplevelser kan man antingen beställa från upplevelse-sajter på nätet eller vända sig direkt till de som anordnar aktiviteten.

Lista på årets julklappar

åretsjulklapplista.se finns en lista över alla årets julklappar ända sedan 1988 då bakmaskinen blev utsedd till årets ”klapp”.

Totalt sett har över 26 prylar, produkter eller tjänster blivit utsedda till att bli årets julklapp i skrivande stund. Allt från CD-skivor och Internetpaketet till lite modernare gåvor som hörlurar och upplevelsepresenten.

Du hittar hela listan på åretsjulklapplista.se, där kan du även rösta på vad du tycker borde bli årets julklapp i år, 2015.

Julbingobrickor att skriva ut

spelabingo-julbingo-222x300Här är ett tips på ett gratis bra färdigt julbingo där det bara är att skriva ut bingobrickorna direkt: http://www.spelabingo.org/wp-content/uploads/julbingo.pdf

Pdf-filen innehåller 5 olika bingobrickor med 25 frågor/rutor vardera. Den som först får fem i rad lodrätt eller vågrätt vinner julbingot.

I julbingot kryssar man i rutan när någon situation som finns angiven där inträffar, t.ex. att tomten kommer försent eller granen välter. Ett kul spel att spela på julafton.

Vilken veckodag är julafton 2013?

Vilken veckodag firar vi julafton på 2013? Det, och mycket annat som har med julen och julafton att göra, hittar du på sajten julafton.info. På sajten hittar du även nedräkning till julafton (så du vet hur mycket du behöver snabba på med inköp av julklappar och presenter!) och får svar på frågan om ”det är julafton idag” (svaret är oftast nej).

Julafton 2013 är förövrigt på en tisdag.